IPJ Dolj: Razie de Sf. Maria soldată cu 15 dosare penale

În noaptea de 14/15.08.2014, în judeţul Dolj, a fost organizată şi executată o razie pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, urmărindu-se şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Aproximativ 250 poliţişti de la formaţiunile de ordine publică; investigaţii criminale, politie rutiera, luptători S.A.S. şi jandarmi au acţionat în cadrul raziei, fiind astfel instituite şi 36 filtre rutiere pe principalele artere din Craiova dar şi pe drumurile naţionale şi europene.

În peste 150 baruri, cluburi şi discoteci au fost efectuate verificări şi controale, precum şi la 500 autovehicule, iar aproximativ 1000 de persoane au fost ligitimate.

Oamenii legii au constatat şi întocmit 15 dosare penale, totodată fiind aplicate şi 191 sanctiuni contraventionale de aproximativ  90.090  lei. Au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare.

 

EXEMPLE:

1. Au fost depistaţii D.IONEL şi D.VALERIU, ambii din Craiova, care, pe fondul consumului excesiv de alcool, au provocat scandal pe Aleea 2 Gârleşti din Craiova. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 1000 lei şi respectiv 500 lei în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991R.

2. M.ADRIAN, 21 ani, din Băileşti a fost depistat conducând un autoturism, pe str. Dreptăţii, din mun. Băileşti, cu o alcoolemie de 0,85 mg/l în aerul expirat. I s-a întocmit dosar penal.

3. Au fost depistaţi D.CRISTIAN şi VCOSTINEL, ambii de 24 ani, domiciliaţi în comuna Poiana Mare, judeţul Dolj în timp ce conduceau două mopede, în localitatea Poiana Mare, neînmatriculate şi fără a poseda permise de conducere. Celor doi li s-au întocmit dosare de cercetare penală.

4. Cu ocazia controlului efectuat la un local de alimentaţie publică din Craiova, situată pe strada Constantin Brîncoveanu, a fost identificată cantitatea de 120 sticle bere expusă la vânzare fără documente de provenienţă. Societatea a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 cu amendă în cuantum de 20.000 lei, totodată s-a dispus confiscarea sumei de 420 lei reprezentând contravaloarea celor 120 sticle de bere.