IPJ Dolj: Primarul din Ţuglui, reţinut de poliţişti

 

PATRU PERSOANE REŢINUTE PENTRU FRAUDAREA BUGETULUI LOCAL
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au luat măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pe 24 de ore împotriva a patru persoane învinuite de comiterea de infracţiuni economice.

primar tuglui IPJ Dolj: Primarul din Ţuglui, reţinut de poliţişti poze
În cursul zilei de ieri, în cadrul activităţilor de cercetare efectuate într-o cauză penală, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Dolj, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în localităţile Potcoava, judeţul Olt, Băileşti şi Ţuglui, judeţul Dolj, la locuinţele unor persoane suspecte de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu, fals şi uz de fals.
Din cercetările efectuate până în prezent, pe baza probatoriului existent la dosar, s-a stabilit că, în perioada 2008 – 2012, învinuitul N.PAULICĂ, 58 de ani, din Ţuglui, Dolj, prin procedura de achiziţii directe de produse, a acceptat la plată facturi pentru produse şi bunuri a căror valoare a fost supraevaluată, preţurile acestora depăşind cu mult preţurile existente pe piaţă la momentul efectuării achiziţiilor, plătind din bugetul local suma totală de 815.800 lei.
Prejudiciul cauzat prin efectuarea acestor plăţi a fost calculat ca rezultat dintre diferenţa dintre sumele plătite în mod nejustificat şi costurile reale şi este de aproximativ 450.000 lei.
Cel în cauză a achiziţionat diverse bunuri, respectiv complexe de joacă pentru copii, balansoare, leagăne, indicatoare rutiere şi de intrare/ieşire localitate, pichete PSI, stingătoare PSI de la mai multe societăţi comerciale, două dintre ele cu sediul în Potcoava, Olt, administrate de învinuitul M.IULIAN, 39 de ani, una cu sediul în Drăgăneşti-Olt, administrată de învinuitul C.CONSTANTIN, 54 de ani, o altă societate din Potcoava, Olt, administrată de învinuita R.ZAGA, 38 de ani şi de la o firmă din Băileşti, administrată de învinuita M.LUCIANA, de 19 ani.
În urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţe de reţinere pe 24 ore pentru învinuiţii N.PAULICĂ, M.IULIAN, C.CONSTANTIN ŞI R.ZAGA, care au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj.
În cursul zilei de astăzi, cei patru învinuiţi urmează a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.