IPJ Dolj: POLIŢIŞTII ÎN VIZITĂ LA GRĂDINIŢA NICOLAE ROMANESCU

politisticopiigradinita IPJ Dolj: POLIŢIŞTII ÎN VIZITĂ LA GRĂDINIŢA NICOLAE ROMANESCU poze

Astăzi, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie au răspuns prezent invitaţiei făcute de cadrele didactie ale Grădiniţei cu program prelungit Nicolae Romanescu şi s-au aflat în mijlocul copiilor.
Cei 40 de prichindei au fost bucuroşi să ne vadă în mediul lor de joacă şi ne-au mărturisit că atunci când vor creşte îşi doresc să devină, cu toţii, poliţişti sau poliţiste.
Le-au fost prezentate două filme cu mesaje educative şi totodată prin joacă i-am învăţat câteva reguli de circulaţie, cum ar fi culorile semaforului şi cum se traversează pe zebră.
Le-am adus aminte ce trebuie să facă în situaţia în care sunt singuri acasă şi că nu trebuie să deschidă uşa nimănui şi faptul că atunci când se rătăcesc trebuie să ceară ajutorul unui poliţist şi foarte important să îşi cunoască numele, prenumele şi adresa.
O altă recomandare a poliţiştilor a fost ca aceştia să nu accepte dulciuri de la persoane necunoscute şi să nu fie agresivi cu prietenii şi colegii lor.
Bineînţeles că micuţii au fost răsplătiţi cu bomboane pentru că au fost cuminţi şi au învăţat tot ceea ce noi le-am prezentat fie prin intermediul jocului, fie prin intermediul filmele educativ – preventive.