IPJ Dolj: Politistii din Filiasi au confiscat peste 60 de tone de cărbune

In cadrul unei actiuni desfasurate de polisitii doljeni in cursul zilei de ieri au fost confiscate peste 60 tone kg cărbune .
Politistii din Filiasi au organizat si executat o actiune in care s-a urmarit verificarea modului in care sunt respectate regulile de circulatie de catre transportatorii de marfuri, in special de catre cei care transporta material lemnos si carbune. 
        Oamenii legii au oprit si verificat in trafic 25 autovehicule, peste 30 de persoane fiind legitimate. Ca urmare a abaterilor constatate de politisti au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale în valoare de 36.740 lei, amenzi aplicate in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 si OUG 195/2005.
Totodata, politistii au dispus confiscarea a 60100 kg cărbune pentru care transportatorii nu detineau documente legale de provenienţă.
          Exemplu:
          A fost depistat B.NICOLAE, 27 ani, din comuna Bîlteni, Gorj, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 10360 kg cărbune în vederea comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, cantitatea de cărbune fiind ridicată în vederea confiscării.      
In cadrul aceleiasi actiuni a fost depistat C. LEONTIN, 29 de ani, din aceeasi localitate in timp ce transporta 9190 kg carbune fara a detine documente de provenienta. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda de 5 000 lei, iar carbunele a fost confiscate de politistii doljeni.