IPJ Dolj: POLIȚIȘTII DE PROXIMITATE ÎN ACȚIUNE ÎN ZONA UNITĂȚILOR ȘCOLARE

 

În perioada 07 – 13.06.2013, polițiștii de proximitate de la toate subunitățile Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au acționat în zona unităților școlare din județ pentru prevenirea și combaterea actelor antisociale, dar și a absenteismului școlar.
Pentru realizarea conștientizării elevilor cu privire la importanța adoptării unui comprtament preventiv pe timpul vacanței de vară, polițiștii au inițiat 134 de întâlniri cu elevi de diferite clase din școli generale și licee, întâlniri în timpul cărora s-au prezentat materiale cu caracter preventiv și au fost împărțite aproximativ 1200 de pliante cu sfaturi cu caracter preventiv.
Discuțiile au avut ca subiecte principale de discuție prevenirea disparițiilor de minori, prevenirea delincvenței juvenile, siguranța pe internet și circulația pe drumurile publice cu biciclete, patine cu rotile, skateboard-uri.
Deasemenea, polițiștii au organizat și executat 31 de acțiuni pentru prevenirea absenteismului școlar, în unități de alimentație publică din apropierea unităților de învățământ, care au dus la depistarea a 23 de elevi de liceu care lipseau de la orele de curs și au fost găsiți în baruri.
În aceste cazuri, s-a luat măsura informării conducerii unităților de învățământ despre cele constatate și atenționării minorilor respectivi cu privire la adoptarea unui comportament în conformitate cu normele sociale și regulamentele unităților școlare la care sunt înscriși.