IPJ Dolj: Poliţiştii au “umflat” 14 permise de Rusalii

 

ACTIVITĂŢI DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII DOLJENI ÎN MINIVACANŢA DE RUSALII

 

În perioada premergătoare Sărbătoririi Rusaliilor şi în minivacanţa din acest sfârşit de săptămână, poliţiştii doljeni au acţionat în zona lăcaşurilor de cult, unde s-au desfăşurat manifestări religioase cu participarea unui public numeros şi un aflux important de persoane spre localităţile, în zonele turistice, dar şi pe drumurile din judeţ pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Pe perioada minivacanţei de Rusalii poliţiştii doljeni au intensificat patrulările pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru realizarea unei prezente active pe caile de acces ce converg spre lacasurile de cult, pe principalele drumuri nationale, în punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens în vederea fluidizarii circulatiei şi prevenirii evenimentelor rutiere.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor au fost constatate 40 fapte de natură penală, pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale.
Deasemenea, au fost constatate 630 abateri contravenţionale pentru sancţionarea cărora au fost aplicate amenzi în sumă totală de 118 575 lei. Din totalul sancţiunilor 113 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 61/1991, iar 498 au fost aplicate conform OUG 195/2002 R. Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 14 permise şi au retras 6 certificate de înmatriculare.