IPJ Dolj: Poliţiştii au confiscat legume, fructe, carne şi 60 de tone de acumulatori auto

Acţiuni pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală. În perioada 09 – 10.04.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor, au organizat în judeţul Dolj, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor” precum şi din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne”.

În cadrul acţiunii au fost verificate 60 societăţi comerciale precum şi 30 mijloace de transport iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 35  sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 200.000 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat mărfuri în valoare de peste 13.700 lei reprezentând peste 600 kg carne şi aproape 1500 kg legume şi fructe.

EXEMPLE:

  • În urma unui control efectuat la I.F. B. V., din Băileşti, s-a constatat faptul că reprezentantul acestei societăţi a comercializat cantitatea de 83 kg. carne tineret bovin, pentru care nu deţinea documente care să ateste provenienţa legală a acestora. IF B. V. a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de carne comercializată fără documente.
  • În data de  10.04.2014, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrătorii Secţiei 5 Creaiova l-au identificat pe S. Sorin, 24 de ani, din Coşoveni, administrator la o societate comercială din Coşoveni care a achiziţionat de la diverse persoane în vederea comercializării acumulatori auto uzaţi, fără documente de provenienţă prevăzute de legislaţia în vigoare. Acumulatorii auto urmau a fi valorificaţi către marile centre de colectare a deşeurilor reciclabile ce funcţionează pe raza mun. Craiova. S-a luat măsura sancţionării societăţii din Coşoveni cu amendă în valoare de 20000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 60 tone deşeuri acumulatori auto, în valoare de aproximativ 150.000 lei.