IPJ Dolj: Poliţiştii anti-chiul. Acţiune pentru combaterea absenteismului şcolar

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu jandarmi şi reprezentaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar precum şi a faptelor antisociale comise în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Dolj.

În cadrul acţiunii au poliţiştii au verificat 300 de unităţi de învăţământ precum şi peste 320 de societăţi comerciale din zona adiacentă acestora. În urma controalelor, 16 persoane au fost conduse la poliţie pentru verificări amănunţite.

De asemenea, oamenii legii au constatat o faptă de natură penală şi au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale în sumă de aproape 20.000 lei.

EXEMPLE:

În cadrul acţiunii, în localurile de alimentaţie publică din zona centrală a municipiului Craiova, au fost depistaţi 13 elevi din cadrul mai multor unităţi de învăţământ din Craiova, care absentau nemotivat de la orele de curs. Au fost informate conducerile instituţiilor de învăţământ din care făceau parte elevii de către inspectorul din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, participant la acţiune.

Tot în cadrul acţiunii, a fost depistat şi O. FLORIN, 32 de ani, din comuna Malu Mare, Dolj, care a pătruns în incinta Şcolii Generale din Malu Mare fără drept. Poliţiştii l-au sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 R.