IPJ Dolj: POLIŢIŞTII ALĂTURI DE COMUNITATE

În plus faţă de activităţile desfăşurate de poliţiştii doljeni în această perioadă pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi fluidizarea traficului rutier, precum şi informarea participanţilor la trafic, prin executarea filtrelor rutiere, oamenii legii au acordat o atenţie deosebită, având în vedere ninsorile abundente şi temperaturile scăzute, persoanelor vârstnice care locuiesc singure şi persoanelor fără adăpost.

Poliţiştii au efectuate verificări la domiciliile unor persoane în vârstă, care nu deţin suficiente surse de încălzire, activităţi desfăşurate atât în mediul rural şi în pieţele şi târgurile din Craiova pentru identificarea persoanelor fără adăpost.

Poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Nr. 1 Craiova au găsit-o,în localitatea Işalniţa, pe V.MARIA, 78 de ani, fără nicio sursă de încălzire. Aceasta a refuzat să fie transportată la Centrul de Urgenţă pentru persoane fără adapost din Craiova, motiv pentru care s-a luat legătura cu Administraţia Publică Locală, fiind transportată şi cazată la fosta Şcoală Generală din comună unde există condiţii optime pentru a locui.

În aceeaşi zi, poliţiştii s-au deplasat în comuna Almăj unde a fost verificat C.AURELIAN, 56 ani, care a fost găsit în locuinţa sa, căzut lângă pat în stare de inconştienţă, fără să aibă în locuinţă vreo sursa de încălzire. Poliţiştii au solicitat un echipaj medical al Serviicului de Ambulanţă care a sosit şi l-a transportat pe bărbat la Spitalul Clinic Nr. 1 Craiova în vederea acordării de îngrijiri medicale stabilindu-i-se diagnosticul şoc hipotermic.

Poliţiştii Secţiei 5 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în zona Pieţei Orizont din cartierul Craioviţa Nouă, se află trei bărbaţi care fac parte din categoria celor fără adăpost şi suferă vizibil de frig. Astfel, au fost identificaţi G.DANIEL, 47 ani, din comuna Urzicuţa, Dolj, P.SANDI, 55 de ani, din Craiova, S.SMARANDU, 60 ani, din comuna Ghindeni, Dolj. Poliţiştii au solicitat sprijin Serviciului de Ambulanţă Dolj care a răspuns ca de fiecare dată şi la faţa locului au sosit echipaje medicale care i-au preluat pe cei în cauză și transportat la Centrul de Urgență pentru persoane fără adăpost din Craiova.

Deasemenea, a fost identificat şi P.MARIAN, 43 de ani, din Craiova care se află în evidenţe cu afecţiuni pulmonare, motiv pentru care a fost preluat de către un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Dolj și transportat la Spitalul Leamna pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Activităţile de verificare vor continua şi în perioada urmatoare.

ATENŢIE ŞOFERI !

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile este important ca înainte de a porni la drum, fiecare conducător auto, profesionist sau amator, să-şi echipeze corespunzător maşina pentru sezonul rece.

Pentru a prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii vă recomandă:

  • Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă,

  • Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic,

  • Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte,

  • Înainte de plecare, este indicată îndepărtarea gheţii de pe parbriz, lunetă şi oglinzile retrovizoare, iar în timpul mersului, recomandăm utilizarea sistemul de climatizare pentru a preveni aburirea parbrizului şi folosirea sistemul de dezaburire al lunetei, astfel încât să se beneficieze de vizibilitate maximă,

  • Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.