IPJ Dolj: PISTOL CU GAZE DEŢINUT ILEGAL, RIDICAT DE POLIŢIŞTII CRAIOVENI

Poliţiştii craioveni cercetează un tânăr de 22 de ani pentru comiterea infracţiunii de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept, în autoturismul acestuia fiind găsită arma în cauză.

Ieri, 13 august a.c., în jurul orei 17:00, în urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase în colaborare cu ofițeri specialiști din cadrul SJIPI Dolj l-au depistat, în comuna Pleşoi, pe M.CRISTIAN, 22 ani, din localitate, în timp ce deţinea fără drept în autoturismul său un pistol cu gaze, cal. 8 mm, prevăzut cu încărcător, în care se afla un cartuş fără proiectil.
M.CRISTIAN a fost condus la sediul poliţiei unde s-a stabilit în urma verificărilor faptul că nu deţine autorizaţie de port armă şi nici domente de proveninţă pentru pistol. Pe numele celui în cauză poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Arma şi cartuşul au fost ridicate de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Exploziv, Substanţe Periculoase în vederea cercetărilor.