IPJ Dolj: PESTE 6 TONE DE FRUCTE ŞI LEGUME CONFISCATE DE POLIŢIŞTI ÎN RAZIA DIN PIEȚE

 

 

          În cursul zilei de astăzi, poliţiştii IPJ Dolj au organizat şi executat o razie de amploare în pieţele agroalimentare din Craiova în scopul prevenirii şi combaterii actelor de comerţ ilicite care aduc atingere intereselor cetăţenilor municipiului nostru.

 

Activitatea a fost coordonată personal de şeful IPJ Dolj – comisar şef Dr. Constantin Nicolescu şi au participat 80 poliţişti de la Serviciul de Investigarea Fraudelor Dolj şi poliţişti de la toate Secţiile de Poliţie Urbană din Craiova.

Echipele de control au fost repartizate pe patru zone principale care au avut ca obiective cele mai importante pieţe agroalimentare din Craiova şi anume Piaţa Centrală, Piaţa Big Nou din cartierul Craioviţa Nouă, Piaţa Valea Roşie şi Piaţa Novaci.

Poliţiştii au avut în vedere verificarea activităţii agenţilor economici, precum şi legalitatea activităţilor comerciale desfăşurate de persoane fizice independente şi producătorii agricoli autorizaţi.

Cu această ocazie poliţiştii au controlat peste 120 societăţi comerciale, 58 persoane fizice şi 60 producători agricoli. Totodată, echipele de control acţionat şi pentru verificarea legalităţii tranporturilor de marfă fiind oprite pentru control şi verificate 93 mijloace de transport.

Activităţile poliţiştilor doljeni s-au concretizat în aplicarea a 60 de sancţiuni contravenţionale cu amendă a căror valoare totală s-a ridicat la suma de 389.360 lei, dintre care 47 sancţiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 R.  În acelaşi timp poliţiştii au luat măsura confiscării a unei cantităţi totale de 6339 kg fructe şi legume, 600 fire garoafe şi alte produse alimentare şi băuturi răcoritoare, în valoare totală de 26.599 lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată de către agenţii economici.

 

 

În asigurăm pe această cale pe cetăţenii judeţului nostru că astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare şi vom lua toate măsurile legale pentru a proteja populaţia împotriva actelor de comerţ efectuate cu încălcarea prevederilor legale.

 

 Exemplu:

  1. 1.                 Poliţiştii au depistat-o pe S.DANIELA, 41 de ani, din Craiova în timp ce comercializa, în Piaţa Centrală, 700 kg vişine fără documente de provenineţă. Acesta a fost sancţionată contravenţional cu amendă în sumă de 5 000 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 R, totodată fiindu-i confiscată şi suma de 2800 lei reprezentând contravaloare fructelor.
  2. 2.                 Tot în Piaţa Centrală a fost depistată şi R.IULIANA, 49 de ani, din Craiova în timp ce comercializa, pentru o societate comercială, 1530 kg fructe fără acte de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu sumă de 20 000 lei şi s –a dispus confiscarea sumei de 4000 lei, contravaloarea fructelor.