IPJ Dolj: Persoane reţinute, tone de combustibil, autovehicule şi sume de bani ridicate în vederea cercetărilor în urma percheziţiilor

Persoane reţinute, tone de combustibil, autovehicule şi sume de bani ridicate în vederea cercetărilor în urma percheziţiilor

 

 

 

Poliţiştii doljeni, în perioada iunie-octombrie 2014, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni în domeniul sustragerii de produse petroliere din cisterne.

În urma celor 45 de percheziţii efectuate ieri de poliţişti au fost aduse pentru audieri 12 persoane şi au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani: 8 tone combustibil, 11000 euro, 101.000 lei, dar şi unităţi  PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, la sediul unităţii de poliţie au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere.

În baza probatoriului administrat de oamenii legii au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj 8 persoane.

Reamintim faptul că percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale, puncte de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile şi reşedinţele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunii de furt în cinci judeţe Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, la care au participat peste 150 poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi celelalte inspectorate judeţene de poliţie.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată, urmând a se stabili participaţia fiecărei persoane şi a se dispune măsuri legale.