IPJ Dolj: Persoane fără adăpost ajutate de poliţişti

 

Având în vedere temperaturile extrem de scăzute înregistrate în ultima perioadă de timp, comanda unităţii a dispus ca poliţiştii doljeni, în timpul desfăşurării atribuţiilor de serviciu, să identifice şi să acorde sprijin persoanelor fără adăpost, dar şi persoanelor vârstnice care nu au surse de încălzire, mai ales persoanele care locuiesc în case izolate din mediul rural.

Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţiştii au procedat la efectuarea de verificări în locurile cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără apăpost, astfel fiind depistate şi transportate la Centrul „Sfântul Vasile” din Craiova şi la Centrul de primire persoane fără adăpost „Filarmonica Oltenia” cinci doljeni din această categorie.

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Craiova au depistat, în localitatea Şimnicu de Sus, o persoană fără adăpost, R.TUDOREL, 41 ani, din comuna Şimnicu de Sus, şi două persoane care locuiesc în spaţii fără încălzire, respectiv pe M.ANA, 75 ani şi B.VALENTIN, 39 de ani.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au depistat, în zona Pieţei Big Nou din cartierul Craioviţa Nouă, pe N.GEORGEL, 51 ani, din Craiova şi I.ION, 62 ani, din comuna Vela. Cei în cauză au fost conduşi la sediul secţiei, în vederea transportării acestora în cadrul centrelor de adăpost. În acest sens, a fost solicitat telefonic un echipaj medical care a transportat cele două persoane Centrul de primire persoane fără adăpost „Filarmonica Oltenia”.