IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA SUSPECŢI DE TRAFIC DE PERSOANE ŞI DE MINORI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova au efectuat, în această dimineaţă, 14 percheziţiila locuinţele membrilor unei grupări infracţionale, specializată în trafic de persoane şi minori./ Suspecţii au fost conduşi la audieri.

La data de 12 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 14 percheziţii (10 în Craiova, două în Melineşti, una în Petroşani şi una în Calafat), la locuinţele unor suspecţi de trafic de persoane şi de minori, proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale.

Gruparea infracţională, care acţiona pe raza municipiului Craiova, era formată din patru bărbaţi şi două femei cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani.

Din investigaţii a reieşit faptul că suspecţii ar fi recrutat, în cursul anului 2013, mai multe tinere, printre care şi minore, sub pretextul oferirii unor locuri de muncă. Ulterior, le-ar fi determinat să întreţină relaţii sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani, în apartamente închiriate de către suspecţi.

Până în prezent, au fost identificate opt victime (două minore şi şase majore). Prin activitatea infracţională, membrii grupării ar fi obţinut aproximativ 20.000 de euro.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate de la locuinţele suspecţilor acte auto susceptibile a fi falsificate, precum şi bani.

Cei şase suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale.

În cauză, faţă de aceştia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi fals material în înscrisuri oficiale.

La activităţi au participat şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al D.I.P.I..