IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE „FIER VECHI”

 

                   cablu fier vechi IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE „FIER VECHI” poze

 

 

    Vineri dimineaţă, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor,   Secţiei de Poliţie 4 Craiova şi Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni, împreună cu comisari din cadrul Garzii de Mediu Dolj, au organizat o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor din domeniul gestionării deşeurilor industriale reciclabile.

politie masina razie IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE „FIER VECHI” poze

De asemenea, oamenii legii au urmărit identificarea agentilor economici , care nu respectă legislaţia privind protejarea mediului şi care desfăşoară activităţi economice ilegale în acest domeniu.

politisti mascati tir fier vechi 1 IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE „FIER VECHI” poze

Poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au efectuat 5 percheziţii domiciliare în Craiova şi comuna doljeană Coşoveni, la sediile unor societăţi comerciale sau locuinţele unor persoane ce desfăşoară activităţi comerciale cu  deşeuri industriale reciclabile.

În urma percheziţiilor au fost verificaţi 4 agenţi economici iar 3 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

politisti mascati tir fier vechi 2 IPJ Dolj: PERCHEZIŢII LA COMERCIANŢII DE „FIER VECHI” poze

În cadrul acţiunii, poliţiştii şi comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 12 500 lei. De asemenea, oamenii legii au confiscat aproape 11 tone de  deşeuri metalice reciclabile, în valoare de aproximativ 15 400lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Dolj.


EXEMPLU: În cadrul activităţilor efectuate, a fost identificat M. VALERICĂ, 47 de ani, din comuna Coşoveni, care desfăşura activităţi de  colectare si comercializare a deşeurilor industriale reciclabile, a caror provenienţă nu a putut fi justificată cu documente in condiţiile legii. A fost sanctionat contravenţional, cu amendă in valoare de 2500 lei şi s-a dispus confiscarea cantitatii de 10 856 kg. deşeuri industriale reciclabile.