IPJ Dolj: Patru sectoare de drum judeţean rămân blocate. INFORMAŢI-VĂ ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM

radar rutiera IPJ Dolj: Patru sectoare de drum judeţean rămân blocate. INFORMAŢI VĂ ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM poze
La ora 09.00 situaţia drumurilor din judeţul Dolj se prezintă astfel:1 Nu sunt drumuri europene şi naţionale blocate.  Sunt blocate următoarele sectoare de DRUMURI JUDEŢENE:

 DJ 552 A Tencănău – Mârza – Mărăcinele – Perişor, între km 20 – 30;
 DJ 561 E Seaca de Cîmp – Băileşti;
 DJ 551 A Bratovoieşti – Puţuri, între km 0 – 9;
 DJ 652 Coşoveni – Lăcriţa Mică – între km 0 – 10.

3. Sunt blocate următoarele DRUMURI COMUNALE:

 DC 26 Radovan- Târnava;
 DC 58 Pleniţa – Caraula, în zona km 5;
 DC 55 Piscu Vechi – Piscul Nou,
 DC 52 Ghidici – Seaca de Cîmp,
 DC Brabova – Răchita de Jos;
 DC din satul Mârza;
 DC 63 Bucovicior – Ştiubei

Facem precizarea că pe toate aceste tronsoane se acţionează cu echipamente de dezăpezire, iar pe cuprinsul judeţul nostru sunt instituite 11 filtre rutiere şi echipaje cu 26 poliţişti amplasate la ieşirile din localităţile importante din judeţ şi în zonele afectate de intemperii având misiunea de a îi informa pe conducătorii auto cu privire la starea drumurilor precum şi verificarea autovehiculelor în ceea ce priveşte echiparea acestora pe timp de iarnă.
Poliţiştii recomandă şoferilor:

 Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
 Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
 Schimbarea pneurilor de vară cu cele de iarnă, întrucât compoziţia specială a cauciucului pentru iarnă asigură o mai bună aderenţă şi asigură o distanţă de frânare mai scurtă.
 Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă.
 În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
 Mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;
 Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.
 Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.
 Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.
 Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.