IPJ Dolj: Patru braconieri prinşi la pescuit crap şi caras la Cârna

Vineri, 4 octombrie a.c., la ora 18.00, lucrători ai Postului de Poliţie Cârna în timp ce se aflau în serviciul de patrulare i-au depistat pe C.ŞTEFAN, 62 de ani, din localitate şi C.FLOREA, 68 ani, din Goicea, Dolj în timp ce pescuiau în Bazinul Piscicol nr. 4 cu ajutorul unui prostovol şi a două setci de pescuit comerciale având laturile ocheţilor plaselor sub dimensiunile minime legale.
Asupra acestora a fost găsită cantitatea de 12 kg peşte specia caras, care a fost eliberată în bazinul piscicol, iar uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.
În aceeaşi zi, poliţiştii i-au depistat şi pe GJANE, 44 ani şi G.MUGUREL, 25 ani, ambii din comuna Cârna în timp ce transportau cu o căruţă 15 kg peşte specia crap şi 11 kg peşte specia caras, pe care intenţionau să o comercializeze fără a deţine documente legale de provenienţă. Din primele cercetări a rezultat faptul că aceştia se aflaseră la pescuit pe unul dintra bazinele piscicole din comuna, astfel, întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea confiscării.
Pe numele celor în cauză s-a întocmit dosar penal pentru braconaj piscicol, în conformitate cu prevederile Legii 317/2009.