IPJ Dolj: Nu vă lăsaţi înşelaţi! Falşi inspectori ai primăriei Craiova, la vânătoare de bani prin oraş

Aducem la cunoştinţă opiniei publice faptul că în ultimele zile s-au înregisrat mai multe sezizări ale unor persoane din municipiul Craiova cu privire la faptul că au fost interpelate de doi bărbați, a căror identitate nu este cunoscută, sub pretextul că sunt inspectori în cadrul Primăriei Craiova au solicitat sume de bani. Aceştia au motivat că sumele solicitate sunt necesare pentru acordare de îngrijiri medicale unui copil bolnav, afirmând totodată că activitatea caritabilă este susținută de Primarul Municipiului Craiova – Doamna Lia Olguța Vasilescu.

Poliţiştii fac verificări sub aspectul săvâșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune și se defășoară activități în vederea identificării și tragerii la răspundere a făptuitorilor.

În prezent, oamenii legii caută suspecţii, care au următoarele semnalmente:

1. 38-40 ani, 1,70-1,75 m, păr lung, culoare castaniu deschis, îmbrăcat în pantaloni de culoare albastră, geacă de culoare galben cu glugă și pantofi de culoare închisă.

2. 30-35 ani, înălțime 1,75- 1,80 m, tuns scurt, față rotundă, brunet, îmbrăcat în geacă de culoare albastru deschis, iar în picioare pantofi tip sport de culoare alb.

Pentru a preveni astfel de fapte de natură penală atragem atenţia cetăţenilor de a manifesta mai multă atenţie şi a verifca veridicitatea celor relatate de interlocutori înainte de a le remite vreo sumă de bani.

Persoanele care au fost victimele unor astfel de fapte sau tentative de înşelăciune sau care pot furniza orice informaţie, ce ar putea sprijini ancheta poliţiei, sunt rugate să sune de îndată la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot prezenta la cea mai apropiată unitate de poliţie.