IPJ Dolj: Neatenţia la volan şi viteza fac din nou victime

 

accident grecesti IPJ Dolj: Neatenţia la volan şi viteza fac din nou victime poze

La data de 01.12.2014, în jurul orei 12:45, pe DJ 606 B, în satul Bărboi, comuna Greceşti, s-a produs un accident rutier în urma căruia o minoră de 14 ani a ajuns la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri, s-a stabilit faptul că D.GHEORGHE, 29 de ani, din oraşul Bocşa, judeţul Caraş Severin în timp conducea un autoturism, din direcţia Greceşti către Craiova, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, şi a accidentat-o pe C. M, de 14 ani, din localitate, care se deplasa pe acostament.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a minorei care a fost transportată la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova  acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

SFATURI PEVENTIVE – Circulaţia în condiţii de iarnă

 

Întrucât în această perioadă sunt tot mai dese fenomenele meteo specifice anotimpului de iarnă, pentru prevenirea evenimetelor rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, vă recomandă să aveţi în atenţie următoarele sfaturi:

 

  • Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
  •  În cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
  • Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.
  • Înainte de plecare este indicată îndepărtarea zăpezii sau a gheţii de pe parbriz, lunetă şi oglinzile retrovizoare.
  • Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.
  • Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.