IPJ Dolj: Mituitor prins în flagrant la Unirea – VIDEO

 

Marţi, 26 februarie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi cu sprijinul acordat de S.R.I. Dolj, l-au prins în flagrant pe P. M., în timp ce oferea suma de 1.600 lei agentului de poliţie C. M. C., din cadrul Postului de Poliţie Unirea.

Banii ar fi trebuit să servească la soluţionarea favorabilă a unui dosar penal în care era cercetat nepotul acestuia, I. V., pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

În fapt, la data de 25.02.2013, agentul de poliţie C. M. C. a sesizat S.J.A. Dolj cu privire la faptul că cetăţeanul P. M. i-a oferit suma de 2.000 lei pentru soluţionarea favorabilă a dosarului în care era cercetat I. V., acesta aflându-se în suspendarea executării unei pedepse cu închisoarea, pentru o faptă similară comisă şi constatată anterior. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a sesizat de îndată conducerea I.P.J. Dolj şi D.G.A. – S.J.A. Dolj.

Urmare a flagrantului, P.M. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 255 C.P. iar procurorul de caz a dispus reţinerea acestuia cu ordonanţă pe 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.