IPJ Dolj: Minor reţinut pentru furturi din locuinţe

 

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Secției 2 Poliție Craiova au identificat patru minori, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani,  bănuiţi de comiterea unui furt dintr-un imobil din Craiova, în data de 10.09.2014, unul dintre aceştia fiind reţinut pentru 24 de ore.

În fapt, în ziua de 10.09.2014, în jurul orei 1430, poliţiştii Secției 2 Poliție Craiova au fost sesizaţi de către M. FLORIAN, 37 de ani, din Craiova, cu privre la faptul că, în perioada 09.- 10.09.2014, persoane necunoscute, au sustras mai multe bunuri din imobilul său, aflat în construcție, situat pe strada Geniștilor din Craiova.

În urma activităților specifice de cercetare desfășurate de către poliţiştii Secției 2 Craiova, au fost identificaţi autorii, stabilind că se numesc R. C., de 14 ani, M.M. de 17 ani, ambii din Craiova, F. T., de 14 ani şi F.I., de 16 ani, ambii din comuna Giurgiţa, în prezent fiind cercetaţi pentru furt calificat.

De asemnea, în urma extinderii cercertărilor, poliţiştii au stabilit faptul că R.C. este cercetat în alte trei dosare penale privind furturi din locuinţe comise în Craiova şi comuna Cârcea, în perioada mai-august 2014.

Împotriva acestuia a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

R. C. a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, a fost introdus în arestul IPJDolj, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.