IPJ Dolj: În arest pentru furt de cablu telefonic

 

 

În data de 14.10.2014, în jurul orei 22:30, poliţiştii din cadrul Secției 2 Poliţie Rurală Breasta, fiind în serviciul de patrulare, au observat două persoane în timp ce secționau cablul telefonic dintre satele Sârsca și Pietroaia.

La somația polițiștilor una din persoane a fugit spre câmp, în direcția satului Sârsca, iar cea de-a doua a fost imobilizată și identificată în persoana lui Z. DĂNUȚ, 25 de ani, din Craiova.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au stabilit fatul că Z. DĂNUȚ s-a deplasat împreună cu P. ȘTEFAN, 25 de ani, din Craiova, în comuna Sopot, între satele Sârsca și Pietroaia, cu un autoturism, în vederea sustragerii de cablu telefonic. Autoturismul respectiv a fost găsit la aproximativ 500 metri de locul unde tinerii au secționat cablul telefonic.

Ieri, 16.10.2014, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus continuarea urmăririi penale față de cei doi suspecţi pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Cei doi suspecți au fost reținuți pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore și introduși în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi, 17.10.2014, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale și arestare preventivă.