IPJ Dolj: Hoţi în acţiune în locuinţe, pe tarla şi pe calea ferată

Minori cercetaţi pentru furt calificat

La data 08.08.2013, poliţişti din cadrul Politiei oraş Segarcea au fost sesizaţi de către J.CRISTINA, 32 ani, din Craiova, administrator al unei oscietăţi comerciale, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, persoane necunoscute au pătruns în incinta societăţii de unde au sustras 7 grilaje din fier şi 2 porţi metalice, prejudiciul fiind estimat la circa 250 lei.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat cercetările, la scurt timp fiind identificaţi autorii în persoana lui S.F., 14 ani şi G.C., 13 ani, ambii din oraşul Segarcea.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, iar pe numele suspecţilor a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Hoţi din locuinţe identificaţi de poliţişti

În cursul zilei de ieri, 8 august a.c., în urma activităţilor specifice întreprinse de către poliţişti din cadrul Poliţiei Filiaşi au fost identificaţi şi conduşi pentru audieri D. MIHAI, 30 de ani şi V. I., de 17 ani, ambii din comuna Greceşti, judeţul Dolj, suspectaţi de comiterea unor furturi din locuinţe.
Din cercetări poliţiştii au stabilit faptul că aceştia, în perioada 23.06.2013 -11.07.2013, au pătruns în repetate rânduri într-un imobil nelocuit situat în comuna Secu de unde au sustras obiecte agricole şi de uz gospodăresc, 4 televizoare şi un aparat de radio, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 900 lei.
De asemenea, în data de 11.07.2013, au pătruns în alte două imobile din aceeaşi localitate de unde au sustras bunuri în valoare de aproximativ 300 lei.
Pe numele persoanelor în cauză s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Au sustras din cultura de porumb a unui consătean şi s-au ales cu dosar penal

În dimineaţa zilei de ieri, 8 august a.c., la sediul Poliţiei Segarcea s-a prezentat B. NICOLAE, 69 de ani, din localitate care a sesizat faptul că, în noaptea de 07/08.08.2013, persoane necunoscute i-au sustras de pe o suprafaţă de 0,5 ha cultivată cu porumb, situată în extravilanul localităţii, cantitatea de 500 kg porumb boabe.
În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii doljeni au fost identificaţi făptuitorii în persoana lui L. M.,de 15 ani, din oraşul Segarcea şi L. E., de 18 ani, din comuna Calopăr, judeţul Dolj.
Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

 

 

Prinşi în flagrant la furat pe linia de cale ferată

La data de 08.08.2013, ora 12.30, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Calafat aflată în executarea serviciului de patrulare i-a depistat în flagrant pe Ţ.DANIEL, 48 ani, C.IONUŢ, 19 ani şi V.M., 16 ani, toţi din comuna Poiana Mare, Dolj în timp ce sustrăgeau 86 bucăţi plăcuţe de fixare a şinei de cale ferată şi 50 şuruburi de prindere, în greutate de 263 kg, de la o cale ferată dezactivată, care a aparţinut fostei Uzine Termice Calafat.
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 260 lei, a fost recuperat în totalitate, poliţiştii întocmind pe numele celor în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, autorii fiind cercetaţi în stare de libertate.