IPJ Dolj: Hoţi de poşete cercetaţi penal

politisti duba 1 IPJ Dolj: Hoţi de poşete cercetaţi penal poze

La data de 07.02.2013, ora 09.50, poliţiştii criaoveni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de C.DOINA, 36 ani, din Craiova cu privire la faptul că în timp ce se afla pe Esplanada Teatrului Naţional trei persoane au încercat să-i sustragă din geantă un portofel în care avea acte şi suma de 700 lei. După aproximativ 20 min, la ora 10.10, D.FLORICA, 47 ani, din municipiu ne-a sesizat prin 112 cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe strada Dealul Spirii, un grup de trei persoane au încercat să-i sustragă suma de 1400 lei.
Echipa operativă constituită din poliţişti de la Biroul de Investigaţii Criminale în urma activităţilor specifice desfăşurate şi în baza semnalmentelor furnizate i-au depistat şi prins pe făptuitori: M.N., 14 ani şi N.DOREL, 19 ani, ambii din Craiova. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei, unde în urma audierilor au recunoscut comiterea faptelor, precizând că au fost însoţiţi şi de C.MARIANA, 27 ani, din Craiova.
Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au stabilit faptul că minorul de 14 ani era pus în urmărire la nivel internaţional de către Spania şi Franţa.
În cauză poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la furt calificat.