IPJ Dolj: Hoți de cablu electric din rețea, prinși la Daneți

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni, în cursul zilei de ieri, au fost identificaţi trei tineri bănuiţi de comiterea unor furturi de conductori electrici, iar cu ocazia percheziţiilor efectuate suspecţii au fost prinşi şi conduşi pentru audieri.

 

Poliţişti din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Daneți au efectuat, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, patru percheziții domiciliare la locuinţele lui C.M., R.P., ambii de 17 ani şi M.A., de 16 ani, din comuna Daneți, Dolj. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că aceştia, în noaptea de 09/10.08.2014, au sustras conductori electrici de la o reţea din apropierea comunei Dobroteşti.

De asemenea, din investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că minorii sunt şi autorii tentativei de sustragere de conductor electric de la aceeași rețea în noaptea de 14/15.08.2014, faptă săvârșită în același loc şi cu același mod de operare, dată la care au secționat 300 metri conductor electric pe care nu l-au sustras rămânând pe sol.

Prejudiciul total creat prin săvârșirea celor două fapte este de aproximativ 15000 lei, în cauză fiind continuate cercetările de către poliţişti.