IPJ Dolj: Hoţ din auto de 12 ani, identificat de poliţiştii craioveni în câteva ore de la comiterea faptei

La data de 12.09.2013, ora 16.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au fost sesizaţi de către S.MARIUS, 40 de ani, din Craiova cu privire la faptul că, persoane necunoscute, i-au sustras din autoturism o cameră video, un laptop, un aparat foto şi mai multe DVD-uri, prejudiciul cauzat ridicându-se la suma de aproximativ 10 000 lei.
Echipa operativă ajunsă la faţa locului, formată din poliţişti de investigaţii criminale şi poliţişti criminalişti, a constatat faptul că aspectele sesizate, totodată fiind demarat activităţile de cercetare.
În scurt timp, în urma investigaţiilor poliţiştii au identificat şi prins autorul, C.M., de 12 ani, din municipiul Craiova. Minorul a sustras bunurile prin spargerea geamului portierei dreapta spate de la autoturism, poliţiştii reuşind recuperarea în totalitate a prejudiciului.
Au fost întocmite în cauză acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, iar cercetările continuă cu autorul în stare de libertate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru prevenirea acestor evenimente nedorite, politistii recomandă posesorilor de autoturisme:
 a nu se lăsa în autoturism obiecte personale, şi nici cele ale autoturismului, pentru că acestea pot fi folosite de infractori;
 ca proprietarii de autoturisme atunci când părăsesc autoturismul, să nu lase la vedere, în interiorul acestora, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hoţilor din autoturisme, exemplificând în acest sens: genţi de voiaj, poşete, borsete, aparatură electronică, etc.;
 ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, în locuri izolate din punct de vedere al traficului de persoane;

NU UITAŢI !!!

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi vă scuteşte de neplăceri.