IPJ Dolj: Furt de curent la Frigorifer

 

Acţiunile pentru combaterea evaziunii fiscale continuă. În cursul zilei de  16.12.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu specialiști din cadrul CEZ Craiova, sprijiniți de luptători din cadrul SAS Dolj, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne”, la Complexul Comercial Frigorifer Craiova.

Oamenii legii au verificat și modul în care este contorizată energia electrică utilizată de această societate.

În cadrul acţiunii au fost verificate 12 societăţi comerciale şi 9 persoane fizice autorizate. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat aproape 1500 kg de carne fără documente legale de povenienţă.

Exemple:

 În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Drobeta Turnu Severin, punct lucru în Complexul Frigorifer Craiova, reprezentată de S. Ştefan, a fost identificată cantitatea de 510 kg carne și produse din carne ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 510 kg carne și produse din carne, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

 

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de către echipa de specialişti din cadrul CEZ Craiova a fost identificat un circuit paralel de alimentare a Complexului Comercial Frigorifer Craiova, care nu înregistra consumul de energie electrică. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică.