IPJ Dolj: Filtru cu 193 de amenzi pe străzile Craiovei

Acţiunile pentru prevenirea faptelor cu violenţă şi a accidentelor continuă

 

Ieri, 26 iunie a.c., în municipiul Craiova a fost organizată şi executată o acţiune având drept scop prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi prevenirea încălcării regulilor de circulaţie.

Poliţişti de la formaţiunile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, dar şi poliţişti criminalişti şi jandarmi au acţionat pe principalele artere rutiere din municipiu, fiind astfel instituite 17 filtre auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate a fost  controlate în trafic peste 650 autovehicule şi legitimate peste 750 persoane, astfel fiind aplicate 193 sancţiuni contravenţionale de peste 29 000 lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 5 permise de conducere, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase; precum şi 4 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

 EXEMPLE:

1.La data de 26.06.2014, ora 16.15, poliţişti rutieri aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe bld-ul Ştirbei Vodă, l-au depistat pe F.S., de 15 ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal.

2.F.CRISTIAN, 41 de ani, din Craiova a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în regim TAXI, pe bld-ul Decebal, făra a elibera bon fiscal clientului la finalul cursei, făra a avea afișate la loc vizibil tarifele și ecusonul cu fotografia conducătorului auto. De asemenea, lampa taxi era scoasă din funcțiune şi nu a avut asupra sa atestatul și certificatul de înmatriculare. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă.