IPJ Dolj: Evenimente rutiere şi amenzi în Dolj

La volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Aseară, în jurul orei 19.15, pe DJ 556, în comuna Coşoveni, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – BDNE l-au depistat în trafic pe B.ILIE, 58 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele celui în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Accident de circulaţie cu răniţi uşor

La data de 20.10.2013, ora 20.30, pe DJ 561 D, în afara comunei Rast, G.GEORGE, 45 de ani, din Băileşti, Dolj în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat) un autoturism a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit un copac.
Din impact a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului auto şi a lui B.FLORIN, 22 ani, din Rast, judeţul Dolj, pasager în vehicul.

 

Acţiuni preventive ale poliţiştilor rutieri

Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile de prevenire a accidentelor cauzate de viteză şi neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Poliţiştii Serviciului Rutier – B.D.N.E. au acţionat împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi ai Formaţiunii Rutiere Bechet.
Au fost constatate 112 abateri contravenţionale pentru care s-au aplicat amenzi în sumă totală de 19 600 lei, astfel 41 sancţiuni au fost aplicate pentru viteză neregulamentară. Deasemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 5 permise de conducere.