IPJ Dolj: ECHIPA IPJ DOLJ – LOCUL 4 LA NIVEL MONDIAL

         

   În perioada 04-10 octombrie a.c., echipa de fotbal a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj a participat la Turneul International Police Association (I.P.A.)  2014,  desfăşurat în Olanda, la finalul căruia s-a clasat pe poziţia a 4- a .

 

 

Turneul International Police Association (I.P.A.) 2014 ce s-a desfăşurat în Olanda, în intervalul 04 -10 octombrie 2014, este deja la a 32-a ediţie, şi a reunit la start peste 170 echipe de fotbal din 38 de ţări. Dintre acestea, 11 echipe de fotbal au fost formate din poliţişti, pompieri sau jandarmi din ţara noastră.

ipj fotbal1 IPJ Dolj: ECHIPA IPJ DOLJ – LOCUL 4  LA NIVEL MONDIAL poze

Poliţiştii doljeni au reuşit, în urma unui parcurs remarcabil în competiţia sportivă, să  ajungă pe pozitia a 4-a. În urma unei evoluţii de excepţie în meciurile din grupe, echipa doljeană s-a calificat în şaisprezecimile turneului de pe prima poziţie cu 14 puncte, având 13 goluri date şi doar 2 primite.

În şaisprezecimile turneului echipa noastră a învins echipa SP DE GRADANNE din Franţa cu scorul de 3-0, şi a ajuns în optimi unde a întâlnit echipa KALMKIYA din Rusia, meciul terminându-se 4-3 în favoarea echipei doljene după executarea loviturilor de departajare.

Meciul din sferturile turneului s-a disputat în compania echipei Dinamo MSM din Satu Mare- România, echipa IPJ Dolj impunându-se cu scorul de 4-1.

În semifinale echipa poliţiştilor doljeni a întâlnit echipa naţională din Belarus, meciul fiind pierdut cu scorul de 0-5, iar finala mică a fost disputată împotriva echipei naţionale a Iordaniei, poliţiştii doljeni pierzând cu scorul de 2-3.

Turneul din Olanda, a fost câştigat de echipa din Belarus, aceasta câştigînd finala mare disputată în compania echipei naţionale din Croaţia, cu scorul de 1-0, după ce s-a aplicat „Regula Golului de Aur”, la finalul timpului regulamentar scorul era  0-0.

Meritul poliţiştilor doljeni este cu atât mai mare cu cât echipa noastră a fost singura echipă din România care a ajuns atât de departe, fiind de altfel si singura echipă de amatori dintre cele 4 care au ajuns în ultimul act al turneului.

Echipa noastră a fost antrenată şi coordonată în teren de către asp Budrică  Gheorghe, în poartă a fost ap Ilie Alin şi as Surcel Doru, jucătorii fiind: ap Ilie Mircea, ap Popescu Victoraş, ap Niculin Alin, ap Dinuica Laurentiu, ag Bortofleac Marius, ap Stoiu Bogdan, ap Pruna Radu,as Achim lucian, Ag pătru Constantin,  insp. Pr. Stuparu Constan-tin şi scms. Calarasanu Catalin.

            Conducerea inspectoratului transmite membrilor echipei de fotbal felicitări pentru eforurile depuse şi parcursul remarcabil la acest turneu,care au făcut cinste Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.