IPJ Dolj: Două dosare penale şi 14 amenzi aplicate de poliţişti în Craioviţa Nouă

politisti duba 1 IPJ Dolj: Două dosare penale şi 14 amenzi aplicate de poliţişti în Craioviţa Nouă poze

În ultimele 24 de ore, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul inspectorilor din structurile DSV Dolj şi OPC Dolj şi cu participarea poliţiştilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craioviţa Nouă, au organizat şi executat o acţiune cu efective sporite, menită a preveni şi combate actele de comerţ ilicite, efectuate cu încălcarea intereselor consumatorilor, dar şi pentru depistarea ilegalităţilor ce se comit în domeniul exploatării aparatelor de jocuri de noroc în municipiul Craiova.
Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit două dosare penale pe numele unor administratori de săli de jocuri de noroc, care exploatau 19 (nouăsprezece) aparate electronice de joc tip „slot machine”, fără a deţine certificate de originalitate şi autenticitate.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 90, lit.b din Legea 84/1998 şi art. 23 din OUG 77/2009, iar cele 19 aparate exploatate ilegal au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor.
Acţiunile pentru combaterea comerţului ilegal s-au concentrat pe Piaţa Agroalimentară BIG NOU din cartierul Cartierul Craioviţa Nouă, cei 24 de poliţişti mobilizaţi verificând 42 de agenţi economici, ocazie cu care au constatat 14 abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare totală de 27.500 lei.
Deasemenea, au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 418 lei, precum şi suma de 405 lei, provenită din efectuarea de activităţi comerciale ilicite.

Exemple:
1. La controlul efectuat la punctele de lucru aparţinând unei societăţi comerciale din Craiova, au fost identificate 19 aparate electronice cu câştiguri, tip „slot machine”, pentru care administratorul societăţii, G.IONEL, nu deţinea certificate de originalitate şi autenticitate. Aparatele au fost indisponibilizate până la definitivarea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal.
2. A fost identificat C.DĂNUŢ, 38 de ani, din Craiova, angajat la o societate comercială din Craiova, care comercializa fructe fără a deţine documente de provenienţă. Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 6000 lei, conform art. 1, lit.e din Legea 12/1990 R şi s-a dispus confiscarea cantităţii de 96 kg clementine.