IPJ Dolj: DOLJENI ARESTAŢI PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE ŞI FURT CALIFICAT

            Poliţiştii doljeni, în urma unor acţiuni întreprinse sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au definitivat cercetările într-o cauză complexă, şase suspecţi fiind arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat şi complicitate la aceste infracţiuni.

 

În urma cercetărilor efectuate într-o cauză penală înregistrată la Secţia 1 Poliţie Rurală Craiova în data de 27.12.2013, privind comiterea unei infracţiuni de tâlhărie, de către persoane necunoscute care l-au agresat pe agentul de pază, R. ION, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi au sustras mai multe bucăţi din cupru de la o staţie electrică, în valoare de 30.000 lei, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală Nr.1 Craiova, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat, în data de 24.04.2014, 13 percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, în urma cărora s-au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor profile metalice rectangulare sustrase de la o altă societate, tot cu punct de lucru în comuna Işalniţa. La acţiuni au participat şi lucrători ai Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta, B.I.C. şi Secţiilor de Poliţie 3, 5, 6 Craiova.

În urma probatorului administrat s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de suspecţii Ş.FLORIN, 27 ani, M.FLORIN, 23 ani, I.ŞTEFANIŢĂ, 28 ani, B.FLORICĂ, 27 ani,  P.DAN, 35 ani şi P.LIVIU, 23 ani, toţi din Craiova.

La data de 25.04.2014 aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Primii 5 suspecţi au fost prezentaţi instanţei de judecată, fiind arestaţi preventiv pe 30 de zile, fiind introduşi în C.R.A.P. al I.P.J. Dolj. Faţă de cel de-al şaselea suspect, P.LIVIU, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că suspecţii au beneficiat de sprijinul agenţilor firmei care asigura paza la societăţile din Işalniţa de unde s-au sustras profilele metalice. Este vorba despre C.ION 50 ani, B.IONUT, 21 ani şi I.GABRIEL, 28 ani, toţi angajaţi de societatea de pază, în sarcina cărora au fost reţinute infracţiunile  de complicitate la furt calificat, abuz în serviciu contra intereselor persoanei şi  instigare la furt calificat şi abuz în serviciu. Aceştia au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, Judecătoria Craiova dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui C.ION.

Poliţiştii vor continua activităţile investigative în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză.