IPJ Dolj: DOLJEANCĂ REȚINUTĂ PENTRU CĂ A ÎNCERCAT SĂ ȘANTAJEZE UN POLIȚIST

 

O femeie de 52 de ani din comuna Perișor a fost reținută pentru 24 de ore după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o sumă de 2500 lei de la un agent de poliție pe care încerca să îl șantajeze.

 

 

Ieri, 02.04.2014, lucrători din cadrul Poliției Băilești, sub directa coordonare a Prim-Procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, cu sprijinul operativ de specialitate al D.I.P.I.  şi Compartimentului specializat din cadrul S.O.S Dolj au realizat prinderea în flagrant a numitei O. AURELIA în timp ce primea de la un agent de poliţie din cadrul  Postului de Poliţie Perişor suma de 2.500 lei, în schimbul tăcerii sale.

Mai exact, în data de 28.03.2014, în urma sesizării primite prin S.N.U.A.U.  112doi agenți de poliție din cadrul Posturilor de Poliţie Perişor  și Cioroiaşi, care se aflau în serviciul de patrulare, s-au deplasat la locuinţa lui  O. Dumitru,  50 de ani, din comuna  Perişor  şi întrucât acesta  se manifesta violent, l-au  încatuşat şi condus la sediul Postului de Poliţie Perişor, unde a fost sancţionat contravenţional, conform prevederilor Lg.61/1991 rep., cu amendă în valoare de 500 lei.

Ulterior, soţia acestuia, O. AURELIA, 52 de ani, l-a contactat telefonic în ziua de 30.03.2014,  pe unul dintre agenții de poliţie şi sub ameninţarea de a nu da în vileag o presupusă agresiune din partea agentului de poliţie asupra soţului său, aceasta i-a cerut în schimbul tăcerii, suma de 2500 lei.

În urma sesizării agentului de poliție, în cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj  și s-a organizat flagrantul în urma căruia a fost prinsă O. AURELIA care a fost reținută pentru 24 de ore urmând ca in data de 03.04.2014 să fie prezentată magistraților din cadrul Judecătoriei Băilești cu propunere de arestare preventivă.