IPJ Dolj: Descinderi la Călărași – 6 hoți arestați

Pe 28 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiilor orăşeneşti Dăbuleni şi Bechet, precum şi agenţi ai Postului de Poliţie Călăraşi au descins, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, în 6 locaţii din comuna Călăraşi, judeţul Dolj la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea de furturi din locuinţe.

 

Poliţiştii doljeni au ridicat de la locuinţele lui H.NICOLAE, T.ŞTEFAN, T.VERGEL şi I.MIHAI, mai multe bunuri: bormaşini electrice, un hidrofor electric, motoferăstraie, susceptibile a fi sustrase.

Din investigaţii a rezultat faptul că bunurile identificate fac obiectul a 6 dosare penale, fiind vorba de furturi din locuinţă şi o tentativă de tâlhărie, infracţiuni comise în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2015.

De asemenea, din cercetările efectuate, a rezultat faptul că H.NICOLAE, de 19 ani este bănuit de 6 infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tentativă de tâlhărie, T.ŞTEFAN, 19 ani, este autorul a 5 infracţiuni de furt şi o tentativă de tâlhărie, T.VERGEL, 24 ani, este autorul a unei infracţiuni de furt calificat, I.CRISTIAN, 22 ani, este bănuit de 3 infracţiunii de furt calificat, D.F., de 15 ani, cercetat pentru complicitate la 4 infracţiunii de furt calificat şi C.I., 16 ani, cercetat pentru complicitate la săvârşirea a unei infracţiuni de furt calificat, toţi domiciliaţi în comuna Călăraşi, judeţul Dolj.

Faţă de cele 6 persoane s-a dispus continuarea urmăririi penale în calitate de suspecţi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, iar H.NICOLAE, T.ŞTEFAN, T.VERGEL şi I.MIHAI au fost introduşi în arestul IPJ Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere.

Ulterior, în cursul zilei de ieri aceştia au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a admis propunerea unităţii de parchet şi a dispus arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 zile fiecare

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80 %, bunurile fiind restituite părţilor vătămate.