IPJ Dolj: CURAJUL DINCOLO DE UNIFORMĂ. Diplomă pentru un polițist care a salvat o sinucigașă

alin florea ipj dolj 1 IPJ Dolj: CURAJUL DINCOLO DE UNIFORMĂ. Diplomă pentru un polițist care a salvat o sinucigașă poze

 

 

În această dimineaţă, şeful Inspectoratului a felicitat un poliţist din cadrul Secţiei 5 Poliţie şi i-a înmânat o Diplomă de excelenţă pentru modul în care a acţionat şi a salvat o femeie care încerca să se sinucidă.

 alin florea ipj dolj 2 IPJ Dolj: CURAJUL DINCOLO DE UNIFORMĂ. Diplomă pentru un polițist care a salvat o sinucigașă poze

Mai exact, în data de 29.01.2015, la ora 16.15, poliţiştii craioveni au fost anunţaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe blocul 200E1, se află o femeie în stare de agitaţie avansată care ameninţa că se va arunca de pe bloc.

La faţa locului a fost direcţionată iniţială o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie formată din agent principal de poliţie FLOAREA ALIN şi agentul şef adjunct GEORGESCU ALEXANDRU, ulterior la locaţia indicată deplasându-se mai multe echipaje pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona respectivă. Femeia a fost identificată ca fiind o craioveancă de 43 de ani, evident fiind faptul că se manifesta zgomotos, iar orice încercare a membrilor familiei de a comunica era urmată de ameninţări vehemente că se va arunca de pe bloc.

alin florea ipj dolj 3 IPJ Dolj: CURAJUL DINCOLO DE UNIFORMĂ. Diplomă pentru un polițist care a salvat o sinucigașă poze

Întrucât configuranţia blocului permitea acest lucru, agentul principal de poliţie FLOAREA ALIN, a urcat pe acoperişul blocului printr-un chepeng de la scara alăturată aflat la aproximativ 40 m de persoana în cauză, iar timp de peste 45 minute a dat dovadă de stăpânire de sine şi răbdare, apropiindu-se treptat, pas cu pas, în momente când atenţia îi era distrasă, până la mai puţin de 10 m.

Pentru a câştiga încrederea femeii, poliţistul a dialogat în permanenţă cu aceasta şi chiar a renunţat la haina de poliţie, deşi la acea oră temperaturile erau sub zero grade, pentru a nu o intimida şi pentru a nu – i provoca o reacţie adversă care putea avea urmări tragice.

Într-un moment de neatenţie al femeii, poliţistul a acţionat cu un curaj deosebit şi determinare, astfel că a reuşit imobilizarea persoanei în cauză, rămânând lângă aceasta pentru a – i asigura protecţia şi siguranţa personală până la preluarea ei de către echipajul SMURD.

Poliţistul nu a ezitat să rămână lângă bolnavă chiar şi în timpul coborârii acesteia de pe bloc, activitate care s-a derulat cu o autoscară prevăzută cu o nacelă din dotarea IJSU Dolj, acesta fiind cel care a însoţit-o pentru asigurarea protecţiei şi pe timpul coborârii.

Pe timpul derulării misiunii, agentul principal de poliţie FLOAREA ALIN, a dat dovadă de un profesionalim desăvârşit, tărie de caracter, spirit de iniţiativă şi de sacrificiu pentru semenii săi, fiind un exemplu pentru toţi poliţiştii.

Agentul de poliţie a făcut cinste uniformei de poliţie fiind aplaudat de către toţi cetăţenii care au asistat la întreaga operaţiune, în momentul în care bolnava a fost preluată de echipajul medical.