IPJ Dolj: „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”

comunicatus IPJ Dolj: „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional” poze

În cadrul Programului şcolar „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj în parteneriat cu FUNDAŢIA COLLEGIUM XXI va desfăşura Proiectul „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional” în cadrul a trei unităţi de învătământ: Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” Craiova, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan” Craiova şi Liceul de Artă „Marin Sorescu” Craiova.

Activităţile se adresează elevilor din clasele gimnaziale şi au drept obiective:

  • informarea cu privire la tezaurul cultural naţional în sensul cunoaşterii,
  • protejarea valorilor acestuia,
  • importanţa cooperării dintre membrii societăţii civile şi autorităţi în vederea diminuării fenomenului infracţional în acest domeniu.

Deasemenea, poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale vor prezenta cazuri concrete instrumentate de Poliţia Română în domeniul combaterii faptelor care aduc atingere patrimoniului cultural naţional, precum şi prezentarea de bunuri care fac parte din tezaurul cultural naţional.

Întâlnirile dintre ofiţerii de poliţie şi elevi se vor desfăşura în două etape: prima etapă la sediile unităţilor de învăţământ ( în zilele de 8,9 şi 10 aprilie 2014),  iar a doua etapă la sediul Muzeului Olteniei Craiova ( în data de 11 aprilie 2014).