IPJ Dolj: Craioveni prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau o bicicletă. Aceştia au fost reţinuti pentru 24 de ore

 

 

La data de 23.06.2014, în jurul orei 14:30, în baza datelor obținute de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul de Operațiuni Speciale, a fost prins în flagrant D.IONUȚ, 21 de ani, din Craiova la scurt timp după ce a sustras o bicicletă din uscătoria unui bloc din Craiova. De asemenea, a fost depistat și Ș.ȘTEFAN, 25 de ani, care avea asupra sa o altă bicicletă.

Cei doi au fost conduși la sediul secției de poliţie, iar în urma primelor verificări efectuate s-a stabilit că bicicleta găsită asupra tânărului de 25 de ani a fost sustrasă de către acesta, la data de 17.06.2014, din uscătoria unui bloc din cartierul Rovine.

În baza probelor administrate de poliţişti în cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale, D.IONUŢ şi Ş.ŞTEFAN fiind reținuţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Prin extinderea cercetărilor poliţiştii au identificat şi recuperat alte cinci biciclete pe care cei doi suspecţi le sustrăseseră din municipiul Craiova, în perioada aprilie – iunie 2014.

Recomandăm craiovenilor să acorde o atenţie deosebită acestor mijloace de transport şi să nu le lase neasigurate, chiar şi în scara blocului, întrucât pot atrage atenţia şi pot fi sustrase foarte uşor. Este recomandat ca bicicletele să fie asigurate prin montarea unui sistem de închidere.

O altă recomandare vine şi pentru copiii care se deplasează pe drumurile publice cu biciclete şi anume ca aceştia să fie foarte prudenţi în trafic şi să nu se aventureze pe partea carosabilă, evitând astfel de a fi victimă a evenimentelor rutiere.