IPJ Dolj: Controale şi amenzi la magazinele destinate comercializării cărnii şi a produselor din carne

Ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei Agricole Dolj, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne” în municipiul Craiova.
În cadrul acţiunii au fost efectuate verificări şi controale la 22 societăţi comerciale, fiind astfel constatate şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.000 lei.
De asemenea, oamenii legii au confiscat bunuri în valoare de 8.880 lei.
Exemplu: Cu ocazia controlului efectuat la o societate din Craiova, administartă de A. IZZAT, de 47 de ani, s-a constatat faptul că la punctul de lucru al societăţii din Piaţa Craioviţa Nouă, au fost achiziţionate produse din carne şi peşte cu documente care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.
Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea mărfurilor, pentru care nu s-au prezentat documente legale de provenienţă, în valoare de 4.252 lei.