IPJ Dolj: COMERCIANŢII DIN PIEŢE VERIFICAŢI DE POLIŢIŞTII CRAIOVENI

 

 

În această dimineaţă, poliţiştii craioveni au organizat şi desfăşurat o acţiune, în două pieţe din municipiul Craiova, având ca scop protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă civică.

Cei peste 20 de poliţişti din cadrul Secţiilor de Poliţie 4 şi 5 Craiova au efectuat verificări şi controale în Piaţa Centrală din municipiul nostru, dar şi în Piaţa Gării. Astfel, 42 agenţi comerciali au fost controlaţi; iar aproximativ 70 persoane legitimate, dintre care 17 persoane au fost controlate sumar de arme albe de către poliţiştii.

Poliţiştii craioveni au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în conformitata cu prevederile Legii 61/1991 şi Legii 12/1990, în valoare de  30.500 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 180 kg fructe pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenineţă.

Exemplu:

Cu ocazia controlului efectuat în hala de legume – fructe din Piaţa Centrală s-a constatat faptul că T.FLORENTINA, 40 de ani, din Craiova a efectuat acte de comerţ cu fructe a căror provenienţă nu a putut fi dovedită în condiţiile legii. A fost luată măsura sancţionării contravenţionale a craiovencei cu amendă în valoare de 1500 lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990 Rep.