IPJ Dolj: Comercianţii, din nou, în vizorul poliţiştilor. Amenzi record

 

 

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj au continuat, şi ieri, în municipiul Craiova, acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne” părecum şi în domeniul „comercializării legumelor şi fructelor”.

Oamenii legii au verificat 60 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate , iar în urma nergulilor constatate au aplicat 29 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape   220.000 lei. Totodată, poliţiştii au confiscat peste 1100 kg de legume – fructe şi 119 kg de carne pentru care comercianţii nu aveau documente legale de provenienţă.

.

EXEMPLE: În urma verificărilor efectuate la o societate comercială din Craiova, reprezentată de D. Mircea, a fost identificată cantitatea de 67 kg carne de vită ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 67 kg carne de vită, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.

De asemenea, în urma controlului efectuat în Piaţa Centrală Craiova, a fost identificat L.G.,  37  ani, din mun. Craiova, care deţinea cantitatea de 200 kg mere, pentru care nu a deţinut documente care să ateste provenienţa legală a acesteia. L.G. a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5000 lei, dispunându-se totodată confiscarea  cantităţii de 200 kg mere, deţinută fără documente legale.