IPJ Dolj: Comercianţii de legume şi fructe în atenţia poliţiştilor. Razie la tarabe

 

 

Ieri, 10.12.2014, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat o acţiune, în municipiul Craiova, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor”.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 15 societăţi comerciale, 8 persoane fizice  verificate precum şi mai multe autovehicule de transport. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 75 000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat şi peste 1 400 kg legume şi fructe fără documente care să ateste provenienţa legală a acesteia.

EXEMPLU:

          În cadrul controlului efectuat la o societate comercială din Craiova, reprezentată de S. CORNELIA, de 46 de ani, a fost identificată cantitatea de 900 kg cartofi şi 65 kg clemntine ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei dispunându-se totodată confiscarea cantităţii de 900 kg cartofi şi 65 kg clemntine,  aflată în gestiune fără documente de provenienţă.