IPJ Dolj: Comercianţii de legume şi fructe controlaţi de poliţişti

 

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat şi executat o acţiune, în cursul zilei de ieri, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi a activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării legumelor şi fructelor”.

Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Craiova, astfel fiind efectuate verificări şi controale la 12 societăţi comerciale; 9 persoane fizice, iar 7mijloace de transport au fost de asemenea verificate.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 56.000 lei, totodată poliţiştii dispunând ridicarea în vederea confiscării a 547 kg. legume şi fructe.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Craiova, reprezentată de S.SIDONELA, 42 de ani, au fost identificate 166 kg roşii ce urmau a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă.Poliţiştii craioveni au sancţionat contravenţional societatea comercială cu suma de 10.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 996 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 166 kg. roşii,  aflată în gestiune fără documente de provenienţă.