IPJ Dolj: Comercianţii de carne şi produse din carne verificaţi de poliţişti

 

 

Duminică, 14 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „comercializării cărnii şi a produselor din carne” .

Poliţiştii doljeni au efectuat verificări şi controale la 9 societăţi comerciale, precum şi la 4 persoane fizice şi 3 mijloace de transport. Ca urmare a abaterilor constatate poliţiţştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 105.000 lei, valoarea mărfurilor confiscate ridicându-se la 3670 lei reprezentând contravaloarea a  361 kg carne.

În urma verificărilor efectuate la o societate din Băileşti, reprezentată de M.VIOREL, a fost identificată cantitatea de 126 kg carne de porc ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul unităţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 20.000 lei conform prevederilor Legii 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 1500 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 126 kg carne porc, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.