IPJ Dolj: Comercianţii de carne în vizorul poliţiştilor

 

 

Ieri, 18.04.2014, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii şi a produselor din carne.

Au fost efectuate verificări şi controale la 11 societăţi comerciale, 10 persoane fizice, dar şi la 5 mijloace de transport. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale 7 în valoare de 29.000 lei, iar valoarea mărfurilor confiscate s-a ridicat la 2.100 lei reprezentând contravaloarea a 205 kg carne.

Exemplu: În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru situat în Craiova, aparţinând unei societăţi comerciale din Balş, reprezentată de V.MARIAN, a fost identificată cantitatea de 185 kg carne de porc ce urma a fi comercializată, pentru care reprezentantul societăţii nu a putut prezenta documente de provenienţă. Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 lei conform prevederile Legii 12/1990-Rep., dispunându-se totodată confiscarea sumei de 1.850 de lei, reprezentând contravaloarea cantităţii de 185 kg carne porc, aflată în gestiune fără documente de provenienţă.