IPJ Dolj: COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE, PRIORITATE A POLIȚIȘTILOR DOLJENI

Combaterea evaziunii fiscale și a activităților ilicite de comerț reprezintă una din principalele direcții de acțiune stabilite la nivelul Inspectoratului de  Poliție al Județului Dolj, pentru a crea un climat propice dezvoltării mediului de afaceri în condiții de legalitate.

Astfel, în cursul zilei de ieri, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat, în municipiul Craiova, seria acțiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ.

În cadrul acțiunii, oamenii legii au verificat 10 societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate, polițiștii doljeni au întocmit un dosar de cercetare penală și au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 20.000 lei.

EXEMPLE:

              În urma controlului efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale din Craiova  oamenii legii au constatat faptul că la vânzare erau expuse cantităţi de vin de masă ce prezentau suspiciuni rezonabile de a fi contrafăcute şi/sau falsificate. Polițiștii au întocmit un dosar penal indisponibilizând cantitatea de 540 litri vin ce urma a fi comercializată.

 

De asemenea, în cadrul controlului efectuat la un bar din Craiova, polițiștii au constatat mai multe nereguli privind înregistrarea și evidența documentele de provenienţă a unor produse oferite spre comercializare. Polițiștii doljeni au sancţionat reprezentanții societății comerciale cu suma de 1500 lei dispunând și confiscarea a peste 60 l de bere și băuturi non- alcoolice, în valoare de aproximativ 1240 lei.