IPJ Dolj: CINCI PERSOANE REŢINUTE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ

În cursul zilei de 01.10.2014, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul S.R.P.T. CRAIOVA au reţinut pentru 24 de ore cinci doljeni bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă agravantă, complicitate în formă agravantă, folosirea creditului societăţii în interes personal şi fals în înscrisuri sub semnaătură privată.

 

În fapt, M. GHEORGHIŢA de 48 ani, B. VIRGINICA de 28 ani, C. BIREA de 28 ani, C. GHEORGHE de 51, toţi din comuna Coţofenii din Faţă, şi  D. AGRIPINA de 57 ani, din comuna Orodel, în perioada 2009-2013, în mod succesiv prin intermediul unor societăţi comerciale au desfăşurat activităţi comerciale ilicite cu deşeuri metalice.

 

Astfel, M. GHEORGHIŢA, B. VIRGINICA şi C. BIREA, pentru a justifica aprovizionările societăţilor comerciale pe care le administrau, ajutaţi de C. Gheorghe şi D. Agripina au falsificat documentele de aprovizionare, făcând să rezulte ca deşeurile proveneau de la persoane juridice, la un preţ mai mare decât cel real de achiziţie.

 

Activitatea infracţională a celor cinci persoane a produs un prejudiciu total de peste   4 400 000 lei.

 

Cei cinci suspecţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj urmând ca astăzi să fie prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ulterior judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.