IPJ Dolj: Captură record de icre negre la Maglavit

icre negre IPJ Dolj: Captură record de icre negre la Maglavit poze
În cursul zilei de ieri, poliţişti doljeni aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, pe DN 56 A în localitatea Maglavit, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat B.CRISTINEL, 43 de ani, din comuna Gruia, judeţul Mehedinţi.
Procedând la controlul autoturismului, poliţiştii de la Postul de Poliţie Maglavit au găsit 9 recipiente în care se afla un produs ce pare a fi icre negre, greutatea totală a acestora fiind de 18,525 kg.
Din declaraţiile bărbatului a rezultat faptul că acesta a pescuit un morun, în greutate de aproximativ 100 kg, de la care a recoltat icrele respective.
Valoarea de piaţă a icrelor negre se ridică la aproximativ 1000 euro/kg, fapta bărbatului încalcând prevederile articolului 64, lit. c şi d din OG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.
Pe numele lui B.CRISTINEL au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuarea de acte de pescuit de sturioni în alt scop decât repopularea şi deţinerea şi transportul de peşte sturion, a produselor şi subproduselor de sturioni.
Cantitatea de igre negre a fost ridicată în vederea cercetărilor, urmând a fi conservată până la primirea concluziilor analizelor efectuate de către DSV Dolj.