IPJ Dolj: Braconaj cu ogari la Pieleşti

 

Sâmbătă, 16 marite a.c., în jurul orei 20:00, poliţiştii au fost sesizaţi de paznicul Fondului de Vânătoare Nr. 71 Izvor ce aparţine A.J.V.P.S. Dolj cu privire la faptul că a surprins două persoane, în extravilanul comunei Murgasi, în timp ce efectuau acte de braconaj cinegetic cu ajutorul a doi câini din rasa ogar.
Poliţişti din cadrul Biroului A.E.S.P. şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Nr.5 Pieleşti s-au deplasat la faţa locului unde i-au identificat pe B.DĂNUŢ, 38 ani, din comuna Gherceşti, Dolj şi S.DANIEL, 26 ani, din comuna Coşoveni, Dolj. Aceştia ce se aflau înntr-un autoturism, iar în interior poliţiştii au găsit un cadavru de căprior şi doi câini din rasa ogar.
Cei doi câini din rasa ogar au fost lăsaţi în custodia reprezentantului A.J.V.P.S. Dolj, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei pentru cercetări.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic, cei doi învinuiţi fiind introduşi în CRAP Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere pe 24 de ore.
Ieri, B.DĂNUŢ şi S.DANIEL au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova care a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus obligarea acestora de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 zile.