IPJ Dolj: Bilanț de week-end la Rutieră. A plouat cu amenzi în trafic

Siguranţa rutieră- prioritate a poliţiştilor doljeni. În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri doljeni au acţionat pe principalele drumuri din judeţul nostru pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză.

De asemenea, în municipiul Craiova, poliţiştii Biroului Rutier au acționat pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de traversarea neregulamentară a străzii de către pietoni.

În cadrul acţiunii au fost constatate şi aplicate 239 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 32 000 lei, dintre care 41 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar alte 98 pietonilor, pentru traversări neregulamentare.

Totodată, poliţiştii a fost reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 6 permise de conducere.

Exemplu:

 În cadrul acţiunii a fost  depistat U. Daniel, de  38 ani, din Craiova, în timp ce conducea un  autoturism  pe bulevardul Decebal, cu viteza de 102 km/h. Conducătorul auto a  fost sancţionat cu amendă in valoare de 877,50 lei iar ca măsură complementară î s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

 

Conducători auto cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul circulaţiei

 

În data de 23.01.2015, în jurul orei 17.30,  poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutier Filiaşi au depistat pe strada Valea Bisericii, din localitatea Fratoştiţa, pe  T. LUCA, 29 de ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară  fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, în urma testării alcoolscopice  a rezultat o concentraţie de 0,53  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Filiaşi pentru  recoltarea  probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, dar a refuzat să se supună recoltării probelor.

Tânărul este cercetat penal pentru conducere fără permis şi refuz de recoltare a    probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În data de 24.01.2015, în jurul orei 18.00, poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Calafat, l-au depistat în trafic pe M. NICOLAE, 30 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 553 A,  fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul alcooltest,  rezultând o concentraţie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat unde i s-au recoltat probe biologice de sânge.

Conducătorul auto este cercetat penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

  •  

 

În aceeaşi zi, de 24.01.2015, în jurul orei 18.15, poliţişti din cadrul Formaţiunii Rutiere Calafat, l-au depistat în trafic pe B. FĂNEL, de 19 ani, tot din comuna Ciupercenii Noi,  în timp ce conducea un  autoturism  pe DJ 553 A,  fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

 

  •  

 

În data de 24.01.2015, în jurul orei 21.00 , poliţişti din cadrul Politiei Filiaşi, l-au depistat, pe bulevardul Racoţeanu,  din localitate,  pe R. DANIEL,  20 de ani, din  Filiași,  în timp ce conducea un autoturism , având o concentraţie  alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost  condus la Spitalul Filiaşi, unde i s-au recoltat probe de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

 

  Minor cercetat penal pentru conducere fără permis

          În data de 23.01.2015, în jurul orei 22.00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Siliştea Crucii, aflându-se în serviciul de patrulare, l-au depistat pe O. C., de 14 ani, din comuna Urzicuţa, în timp ce conducea pe strada Gării, din localitate,  un autoturism  fără  a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniii de conducere făr permis.