IPJ Dolj: ATENŢIE MAXIMĂ LA APELURILE UMANITARE. Înșelăciuni din pușcărie, pe ruta Giurgiu – Craiova

 

 

În data 9 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au introdus în arestul inspectoratului, pe baza de ordonanţă de reţinere, pe N.CĂTĂLIN, 24 de ani, din Călăraşi bănuit de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, faptul că suspectul în complicitate cu alte doua persoane a retras, în perioada 05.06 – 27.06.2014, din sistemul WESTERN UNION, suma totală de 27.000 lei pe care o viraseră diferite persoane fizice din ţară, pentru rezolvarea unor cauze sociale privind tratarea în străinătate a unor copii bolnavi.

Investigaţiile efectuate şi probatoriul administrat de poliţişti în cauză au stabilit şi complicii acestuia ca fiind S.DAVID, 27 ani şi A.CĂTĂLIN, 24 de ani, ambii din Bucureşti, încarceraţi în Penitenciarul Giurgiu, pentru infracţiuni de înşelăciune.

Astăzi, tânărul de 24 de ani umrează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a magistraţilor în vederea emiterii mandatului de arestare pe 30 de zile, acelaşi lucru urmând a fi propus şi împotriva celorlalţi doi suspecţi cercetaţi la rândul lor pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune.

Cercetările au fost coordonate de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, activităţile desfăşurate beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă          (D.I.P.I.).